طرز تهیه کوفته نخودچی
کوفته نخودچی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که شباهت زیاد به آبگوشت کله گنجشکی دارد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با وبلاگ ایرانی حرفه ای همراه باشید.
همان طور که می دانید، انواع مختلف کوفته وجود دارد که یکی از خوشمزه ترین آنها کوفته نخودچی می باشد. اگر دوست دارید با مواد مورد نیاز و طرز تهیه کوفته نخودچی آشنا شوید، بهتر است که ما را در ادامه این مقاله آشپزی همراهی کنید.
کوفته نخودچی یکی از غذاهای مقوی و با ارزشی است که می توانید آن را در خانه فراهم کنید. این غذا دارای کالری فراوانی می باشد که می توانید از آن به عنوان یک وعده غذایی کامل نهار و یا شام استفاده کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۴۰۰ گرم |
آرد نخودچی | ۳ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد درشت |
سیب زمینی | ۱ عدد درشت |
لپه | ½ لیوان |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کوفته نخودچی
مرحله اول
ابتدا لپه را از چند ساعت قبل می خیسانیم تا علاوه بر اینکه نفخش گرفته شود، راحت تر نیز پخته شود. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن در یک قابلمه مناسب به خوبی تفت می دهیم تا کاملا طلایی شود.
مرحله دوم
سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با پیاز داغ یکدست شوند. در ادامه لپه خیس خورده را آبکشی می کنیم و به قابلمه حاوی پیاز اضافه می کنیم، سپس به مدت یک دقیقه تفت می دهیم.
مرحله سوم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود. پس از اینکه رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شد، یک و نیم لیتر آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم لپه با حرارت ملایم بپزد.
مرحله چهارم
پس از گذشت ۳۰ دقیقه لیمو عمانی ها را به همراه نمک به قابلمه اضافه می کنیم. برای اینکه لیمو عمانی ها غذا را تلخ نکند حتما از ۳۰ دقیقه قبل آنها را با چنگال سوراخ می کنیم و در یک لیوان آب قرار می دهیم تا تلخی شان گرفته شود.
مرحله پنجم
در این مرحله به سراغ آماده کردن کوفته ها می رویم، برای این منظور پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک کاسه مناسب به خوبی ورز می دهیم تا مایه کوفته منسجم شود.
مرحله ششم
پس از اینکه مایه کوفته آماده شد، از آن کوفته هایی به اندازه نارنگی های کوچک درست می کنیم و با دست به خوبی حالت می دهیم تا کاملا گرد شود. در ادامه کوفته ها را به آرامی به درون قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم غذا جا بیفتد.
مرحله هفتم
حدود یک ساعت زمان برای پخت کوفته ها کافیست، پس از اینکه ۳۰ دقیقه گذشت سیب زمینی را به صورت درشت خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم تا بپزد. مقدار آب این غذا به خودمان بستگی دارد، می توانیم آنرا به صورت کم آب یا آبدار سرو کنیم.
نکات پخت کوفته نخودچی
آبلیمو به عنوان چاشنی این غذا استفاده میشود و در صورت تمایل میتوانید به جای آن از سرکه انگور نیز استفاده کنید.
بسته به ذائقه خودتان میتوانید مقدار شکر را کمتر یا بیشتر کنید. شکر برای این منظور به کوفته اضافه میشود که طعم آن ترش و شیرین شود.
میزان جذب آب توسط آردهای متفاوت با یکدیگر فرق میکند، بنابراین آب را به تدریج به گوشت اضافه کنید، زیرا ممکن است به مقادیر کمتر یا بیشتر از آن نیاز داشته باشید.
اگر کوفتهها درشت باشند، به زمان زیادی برای پختن آنها احتیاج خواهد بود و حتی امکان دارد که در نهایت مغز کوفتهها خام بماند؛ بنابراین سعی کنید حداکثر اندازه گردو باشند.
به جای رب گوجه فرنگی میتوانید از مقداری زعفران دم کرده استفاده کنید.
توجه داشته باشد که تمام اطراف کوفتهها سرخ شوند، زیرا در غیر اینصورت امکان دارد در زمان پختن در آب جوش، متلاشی شوند.
خواص کوفته نخودچی
کوفته نخودچی غذایی سرشار از پروتئین است، ترکیب گوشت قرمز که مقادیر زیادی از آهن و پروتئین را دارد با آرد نخودچی که دارای پروتئین بسیاری است، باعث میشود که این غذا سرشار از پروتئین باشد.
از طرف دیگر به راحتی میتوانید آرد نخودچی را در منزل تهیه کنید، به این ترتیب آرد نخودچی هیچگونه ترکیب اضافهای نخواهد داشت. این آرد همچنین منبع خوبی از فیبر است، زیرا از حبوبات تهیه میشود و تمام حبوبات مقادیر قابل توجهی از فیبر دارد.
اکنون که با طرز تهیه کوفته نخودچی آشنا شدهاید، میتوانید آن را در برنامه غذایی خود جای داده و از میل کردن آن لذت ببرید. این غذا حتی میتواند گزینه مناسبی برای میهمانیها باشد، زیرا اغلب مردم گوشت قرمز چرخ شده و آرد نخودچی را دوست دارند
کوفته قلقلی یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که می توانید آنرا به همراه برنج یا نان سرو کنید. کوفته قلقلی را می توانید با سبک های مختلفی با مواد متنوعی مثل سیب زمینی یا قارچ درست کنید. برای مشاهده این آموزش در ادامه با مطلب طرز تهیه کوفته قلقلی خوشمزه با سس گوجه فرنگی مخصوص همراه باشید.
آبگوشت که با نام دیزی هم شناخته می شود یکی از غذاهای معروف و سنتی ایرانیان است که در شهرهای مختلف با روش ها و مواد متنوعی طبخ می شود. برای مشاهده این آموزش در ادامه با مطلب بهترین روش پخت آبگوشت در منزل همراه باشید.
Comments
Post a Comment